Strani

petek, 15. maj 2015

Sadna biskvitna rulada - mačje oči

Poiskali smo recept za peko sadne rulade, ki smo jo napolnili s čokoladno kremo in svežimi bananami. Iz pripravljenih sestavin smo pripravili biskvitno maso. Pečeno smo zvrnili na mokro krpo in jo zvili z obeh strani. Med hlajenjem smo pripravili čokoladno kremo iz pudinga, mleka in margarine. Ohlajen biskvit smo namazali s kremo, na katero smo po dolžini  in širini položili dve banani. Biskvitno rolado smo zavili in jo prelili s čokoladno glazuro.

MAČJE OČI
Biskvit:
4 rumenjaki
2 dag margarine
10 dag sladkorja
5 dag mehke moke
5 dag mletih orehov
malo limoninega soka
sneg iz 5 beljakov

KREMA:
1 vrečka čokoladnega pudinga
13 dag sladkorja
2,5 dl mleka
1 vanili
7 dag margarine

 Za biskvitno maso smo stepli rumenjake, margarino in sladkor.Ko smo dobili gladko maso smo dodali moko, orehe, limonin sok in na koncu sneg iz beljakov. Biskvit smo pekli na 200 stopinj nekje 10 minut. Pečen biskvit smo zvrnili na mokro krpo in ga zvili z obeh strani.

Za kremo smo puding zmešali s sladkorjem, vanili sladkorjem in 5 žlicami mleka. Ostalo mleko smo zavreli. Puding smo zakuhali v mleko. Kremo smo večkrat premešali in jo pustili, da je postala mlačna. V ohlajeno kremo smo dodali stepeno margarino.

Ohlajen biskvit smo namazali s kremo na katero smo položili banane. Banane zavijemo z biskvitom in kremo v rulado. Biskvit lahko prelijemo še s čokoladno glazuro.







Ni komentarjev:

Objavite komentar