Strani

sreda, 6. maj 2015

Mozartove kroglice

Brskali smo po spletu in iskali čim bolj originalen recept za Mozartove kroglice. Sredico kroglic smo naredili iz pistacij ter marcipana, ovoj pa iz mandeljev z dodatkom čokolade in piškotov. Bile so odlične, da boste lažje ocenili našo odličnost jih pripravite po receptu, ki vam ga ponujamo:

MOZARTOVE KROGLICE:

Za sredico: 
10 dag pistacij (ki ne smejo biti slane)
20 dag marcipana

Zmlete pistacije pomešamo z marcipanom v gostejšo zmes.

Za ovoj:
35 dag mletih alber piškotov
2 žlici kakava
4 žlice čokolade v prahu
20 dag masla
20 dag zmletih mandljev
10 dag sladkorja v prahu
6 žlic ruma
3 žlice vroče vode
2 vanilijeva sladkorja

Sesekljanim piškotom dodamo stopljeno maslo s čokolado in kakavom. Dodamo še sladkor, madlje, vanilijev sladkor, rum in vročo vodo ter zamesimo testo.
Manjšo kroglo iz marcipanove mase zavijemo v ohlajeno zmes za ovoj. Mozartove kroglice lahko oblijemo tudi s čokolado.











Ni komentarjev:

Objavite komentar