Strani

nedelja, 30. avgust 2015

KUHARJI IN SEJEM AGRA

Z učenci finalne kuharske ekipe: Viktorijo, Davorjem in Aljo smo se v okviru projekta Kuhna pa to predstavili na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni. V sredo 26.8. 2015 smo na prireditvenem delu razstavnega prostora Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pod okriljem našega sponzorja - oljarne iz Središča predstavili s pripravljanjem lokalnih jedi, ki dajejo prepoznavnost našemu kraju.

S poudarkom na lokalnih sestavinah smo iz doma pridelanih buč pripravljali bučno juho v kruhovi skodelici, bučni namaz iz mletih bučnih semen ter skutni namaz s čebulo in bučnim oljem.

Številnim obiskovalcem, ministru za kmetijstvo, mag. Dejanu Židanu, ministrici za šolstvo, dr. Maji Makovec Brenčič in predstavnikom slovenskih manjšin smo prikazali projekt Kuhna pa to, ki ne predstavlja samo tekmovanja ampak tudi odkrivanje skritih kuharskih potencialov učencev, ki uživajo ob pripravi lokalnih jedi in obujanju receptov naših prednikov. Učenci so znova presenetili s kvaliteto priprave lokalnih jedi, pojasnili so njihove izvore in način priprave le teh. Poleg bučne juhe in namazov pa so obiskovalci sejma na našem predstavitvenem prostoru lahko degustirali široko paletov piškotov iz bučnega olja in mletih bučnih semen.

Bučne piškote je poskusila tudi vodja osnovnošolskega kuharskega tekmovanja ga. Anka

Lupili smo buče, pripravljali namaze in uživali

družili smo se z vrstniki

 kuhanje bučne juhe smo predstavili ministrici za šolstvo, dr. Maji Makovec Brenčič 

minstrica za šolstvo je degustirala bučne piškote, ki so jih na počitniških  delavnicah spekli učenci projekta POŠ


v družbi predstavnikov manjšin

bučna juha je navdušila številne obiskovalce

v družbi ministra za kmetijstvo, Mag. Dejana Židana

tudi na promocijo nismo pozabili





































































Več o dogajanju na sejmu najdete na spodnji povezavi:
http://www.kuhnapato.si/KUHNAPATO,,lokalna-kakovost,peto-tekmovanje,agra.htm




Ni komentarjev:

Objavite komentar