Brskali smo po spletu in iskali čim bolj originalen recept za Mozartove kroglice. Sredico kroglic smo naredili iz pistacij ter marcipana, ovoj pa iz mandeljev z dodatkom čokolade in piškotov. Bile so odlične, da boste lažje ocenili našo odličnost jih pripravite po receptu, ki vam ga ponujamo:
MOZARTOVE KROGLICE:
Za sredico:
10 dag pistacij (ki ne smejo biti slane)
20 dag marcipana
Zmlete pistacije pomešamo z marcipanom v gostejšo zmes.
Za ovoj:
35 dag mletih alber piškotov
2 žlici kakava
4 žlice čokolade v prahu
20 dag masla
20 dag zmletih mandljev
10 dag sladkorja v prahu
6 žlic ruma
3 žlice vroče vode
2 vanilijeva sladkorja
Sesekljanim piškotom dodamo stopljeno maslo s čokolado in kakavom. Dodamo še sladkor, madlje, vanilijev sladkor, rum in vročo vodo ter zamesimo testo.
Manjšo kroglo iz marcipanove mase zavijemo v ohlajeno zmes za ovoj. Mozartove kroglice lahko oblijemo tudi s čokolado.
Ni komentarjev:
Objavite komentar