Strani

petek, 27. februar 2015

Bučne dobrote

Šola je umeščena v okolje, kjer se nahaja oljarna, v kateri pridelujejo že več kot sto let bučno olje. Postopek pridelave bučnega olja je v današnjih časih še vedno isti, kot je bil nekoč. Prav zaradi oljarne je tudi lokalno okolje tesno povezano z bučami, bučnimi produkti in jedmi iz buč. Učenci, ki so se tokrat udeležili ladje dobrot so iz mletih bučnih semen z dodatkom ostalih sestavin spekli dve bučni sladici. Pripravili so biskvitno maso za rolado in bučno torto. Pečeno rolado so namazali z jagodno marmelado, biskvit za bučno torto pa smo prelili s čokolado. Slastni sladici smo v hipu pospravili. Vam pa bomo postregli z receptom.








BUČNA ROLADA
4 jajca
4 žlice tople vode
17 dag sladkorja
1 limonin sladkor
15 dag mletih bučnih semen
5 dag ostre moke

Postopek priprave: Jajca, sladkor, limonin sladkor in vodo stepamo tako dolgo, da dobimo gosto biskvitno maso. V maso narahlo vmešamo mleta bučna semena in moko. Razporedimo jo po namaščenem pakaču. Rolado pečemo v ogreti pečici približno 10 minut na 200 stopinj.


Ni komentarjev:

Objavite komentar